Nieuwsbrief
  
123456
 

 

  

 

 
Uw enige echte tuinencyclopedie
 

Het overwinteren van de Bougainvillea

Bij deze een paar tips voor het laten overwinteren van een Bougainvillea. Als de Bougainvillea buiten in pot staat moet hij voor de eerste nachtvorst naar binnen. Zet hem in een koele lichte kamer en geef hem met mondjesmaat water. Hooguit 1 x per week een kwart liter.

Indien de Bougainvillea erg uitgegroeid is, snoeit u hem in deze periode wat terug. Kijk wel uit dat u hem niet te kort terugsnoeit. Het kan zijn dat de plant door de overgang naar binnen bladluis krijgt. Let hier goed op en sproei de luis eraf, natuurlijk het liefst met een milieu vriendelijk middel. Hebt u de Bougainvillea binnen staan in een warme kamer dan moet hij ook naar een koele ruimte. Meestal zet ik hem weg als ik de Kerstboom binnenhaal.
In beide gevallen zal de Bougainvillea helemaal uitvallen, geen paniek dat is normaal. In het voorjaar gaat deze terug uitlopen, u haalt hem nu uit de pot en verwijdert alle oude aarde zoveel mogelijk. Let er wel op dat u niet alle wortels beschadigd. Men kan hem nu met verse aarde in dezelfde pot terugplaatsen. Wanneer u dit wenst en de ruimte ervoor hebt mag men natuurlijk ook een grotere potmaat nemen.

Zet hem nu op een zonnige plaats voor het raam, maar vooral nog NIET buiten, iedere dag water en 1 x per week voeding en hij bloeit weer volop. Snoei hem tijdens de bloei regelmatig bij dan blijft hij bloeien tot november en blijft ook nog in een handzaam model.
Met een beetje goede wil staat hij er in de zomer dus bij als bijgeleverde foto. Deze Bougainvillea is ruim 16 jaar oud en bloeit ieder jaar zeer uitbundig!!


Noortje van Eeten, redacteur De Tuingids


gepubliceerd op 13/11/2003
 
   
interne server statistieken
    [ copyright© De Tuingids Disclaimer Adverteren Partners Redactie]