Nieuwsbrief
  
123456
 

 

  

 

 
Uw enige echte tuinencyclopedie
 

NICE een voedingsinformatiecentrum ook voor het brede publiek


In de kijker Als voedingsinformatiecentrum verspreidt NICE onder toezicht van een wetenschappelijke adviesraad actuele, objectieve en wetenschappelijk correcte informatie over het ruime terrein van voeding en gezondheid. Alle praktische tips zijn in overeenstemming met de nationale voedingsaanbevelingen.

NICE richt zich enerzijds via het tijdschrift Nutrinews, tot de professionele voedingsvoorlichter maar maakt anderzijds de informatie ook toegankelijk voor het brede publiek. Regelmatig vind je op de website van NICE nieuwe boeiende weetjes over voeding en gezondheid. Benieuwd? Surf dan naar www.nice-info.be/html/LIFE/life_set1.htm en lees de tip van de week.

De brochure "Heeft u een zuivel geweten?", 28 pagina's met tips over lekker en gezond eten voor jong en oud, kan gratis worden gedownload of besteld via de website.
Het weetjesboek "1 2 3 aan tafel" richt zich tot de ouders van kleuters en staat boordevol tips, ook voor moeilijke eters. Het weetjesboek kan gratis worden gedowload van de website www.123aantafel.be of worden besteld tegen de kostprijs van € 1,2 (incl. verzendingskosten). Op deze website vindt u ook lekkere, gezonde en kindvriendelijke recepten.

De nieuwste brochure “Zuivel zit je als gegoten. Het abc van een lijnvriendelijke voeding” biedt een “hapklare” brok informatie, inzichten en tips om je gewicht op peil te houden of overgewicht op een gezonde manier aan te pakken. Meer eet- en beweegtips, snelle voedingstestjes en gezonde én lekkere receptideeën, vindt u op www.zuivelzitalsgegoten.be. U kan er de brochure gratis downloaden of bestellen.

Het cd-pakket "Calcimatics. Verwen je botten, dans je sterk!” bestaat uit een informatieboekje met osteoporosetest en talrijke praktische tips, een calciumteller en een bewegingsles op pittige muziek. Met andere woorden, ideaal om niet alleen je botten sterk te houden maar ook om aan je lijn te werken. Het cd-pakket kost € 2,48 (incl. verzendingskosten). Voor meer info, surf naar www.nice-info.be/html/LIFE/life_bro_overzicht.htm.

Voor scholen zijn er diverse educatieve projecten over gezonde voeding. NICE participeert met de Stichting Vlaamse Schoolsport en het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie in het project “Fitte School”. NICE biedt bovendien aan verenigingen de kans onderhoudende en informatieve voordrachten gegeven door professionele voordrachtgevers aan te vragen (meer info surf naar www.nice-info.be/html/EDU/edu_set2.htm).

gepubliceerd op 25/4/2004
 
   
interne server statistieken
    [ copyright© De Tuingids Disclaimer Adverteren Partners Redactie]